Anasayfa / Süt Ürünleri Tulum Peyniri 1kg
Yeni Ürün İndirim
Tulum Peyniri 1kg
Adet

Pastorize inek ve koyun peynirinden, Sezgin NS kalitesiyle! Tulum peyniri enerji değeri oldukça yüksek ve kalsiyum, B2 ve protein yönünden zengin bir besindir. Örnek verecek olursak, 100 g. tulum peynirinde 250 g. ete eş değerde protein mevcuttur. Tulum peyniri süte nazaran sindirimi daha kolaydır. Yağ oranı ise peynir çeşitlerine göre değişiktir. Tulum Peyniri pH oranını kontrol edebilme özelliğine sahip olduğu için dişe de faydalıdır. 

Ezine yöresinde doğal beslenen ineklerin sütlerini soğutuculu tanklarda toplayıp hijyene özen göstererek fabrikamıza ulaştırıp sadece şirden mayası ve tuz kullanarak üretilir. En az 6 ay soğuk hava deposunda bekletilerek satışa sunulur.

*Vücudumuzun protein ihtiyacını karşılamada en güçlü gıdadır.
*Aminoasit kaynağı olması nedeniyle zeka gelişiminde rol oynar.
*Bağışıklık sistemini güçlendirir.
*Bağırsak mikroflorasını dengeleyerek zararlı mikroorganizmaların yaşam şartlarını bozar.
*Vücuda doğal  olarak enerji verir.
*Kolestrol oranı düşük olup trans yağ asidi içermediğinden sağlıklı bir besindir.
*A,B1,B2,B6,B12,Folik asit,Tokoferol ihtivası ile vucudumuza katkı sağlar.
*Dişlerimizi korur,bayanlarda kemik erimesi problemin in önüne geçer.(Kalsiyum kaynağı olması ile)
*Saçları güçlendirir,dökülmeleri azaltır.
*Çocuklarda boy uzamasını güçlendirir.
*Sindirimi kolaydır,diğer besinlerin sindirimini kolaylaştırır.
*Hafıza zayıflığı ve dikkat kaybını önler.
*Görme zayıflığı ve katarakt olma ihtimalini azaltır.
*Süt ürünlerine karşı hassasiyeti olan insanların rahatlıkla tüketebileceği bir süt ürünüdür.(Laktoz oranının düşüklüğü ile)

Tulum peyniri hayvan postu içinde yapılan, Türkiye'nin çeşitli yörelerine özgü peynirlere verilen adıdır.

Kıl keçisi tulumlara basılan peynir, %75-80 nem oranına sahip mağaralarda iki-üç ay bekletiliyor. Tulum peyniri Türkiye'nin çeşitli yerlerinde büyük farklılıklar gösterir. Konya, Bingöl, Erzincan, Elâzığ, Tunceli ve Erzurum bölgelerinde üretilen tulum peynirine Erzincan tulumu veya Şavak peyniri adı verilir. Çankırı ve Çorum bölgelerinde yapılan tulum peyniri kargı tulumu adıyla anılır. Ayrıca Ege bölgesinde yapılan salamuralı bir tulum peyniri çeşidi vardır ki İzmir tulumu olarak bilinse de aslında Bergama’ya ait bir peynirdir.[kaynak belirtilmeli] Ayrıca Erzincan’ın Kemah ilçesinde de Koçkar köyü yaylasında tulum peyniri üretilmektedir.

Vakumlu paket

 Buzdolabında +4, +6°c’de 6 ay saklanabilir.

Yorum

Benzer Ürünler

Yeni Ürün İndirim
Yeni Ürün İndirim
Yeni Ürün İndirim
Yeni Ürün İndirim